Gyűjtőszámlára utalás, önköltség befizetés, céges számla igénylés

 

Tájékoztató a Neptun gyűjtőszámlára való utalásról, az önköltségi díj befizetéséről, a céges számla kiállítás menetéről, a diákhitel-2 felhasználásáról:

http://hak.unideb.hu/19-befizetesi-ft-informacio/74-gyujtoszamla-onkoltseg-ceges-szamla

 

Térítési/önköltségi díj a felvételi eljárásban rögzítettek szerinti összeg, karonként, tagozatonként, képzésenként:

http://hak.unideb.hu/kapcsolat/19-befizetesi-ft-informacio/63-onkoltseg

A térítési díj kiírására a Neptunban (hallgatói üzenettel) október/március első napjaiban/hetében kerül sor. A kiírást követő nap a hallgató nevére generált automatikus számla a Neptunban (Pénzügyek/Számlák) elérhető. A befizetési határidőre nem teljesített tételeket a rendszer -vonatkozó szabályzat szerint- a gyűjtőszámláról kiegyenlíti. Tartozás esetén vizsga nem kezdhető meg, a dékán a hallgatót a névsorból törölheti. Lásd: A DE Tanulmányi és vizsgaszabályzata és a

Debreceni Egyetem Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzata (16. sz. Melléklet): https://unideb.hu/szabalyzatok

Részletfizetés, csökkentés

Önköltségi díj mérséklés illetve részletfizetés kérése beiratkozáskor a regisztrációs időszakban (általában az első 2 hétben) a Tanulmányi Osztály/Kar honlapján elérhető kérvény (vagy Neptunban e-kérvény) segítségével kérhető. - https://unideb.hu/karok

 

 

Diákhitel-2 – önköltségi díjhoz, kötött felhasználású hitel, közvetlenül az egyetemre érkezik

Az önköltségi díj kiegyenlítésére -a félév első 2 hetében- szeptember/február (és nem kell utána félévente igényelni, de adatmódosítás, szüneteltetés, felmondás, .. átvezetendő) hónapban diákhitel-2 igényelhető (https://diakhitel.hu/felvettem-diakhitel2/).

 

Hallgatói befizetés (egyéni  bankszámláról) - Neptun (saját "zseb") Gyűjtőszámlára utalás:

 

A gyűjtőszámla száma: 11738008-21489901 (OTP Bank Nyrt.)

Számlatulajdonos: Debreceni Egyetem

Kedvezményezett neve: DEBRECENI EGYETEM- NEPTUN GYŰJTŐ SZL

IBAN: HU04 1173 8008 2148 9901 0000 0000     SWIFT: OTPVHUHB

 

A gyűjtőszámlára történő utaláskor a közlemény rovatba a NEPTUN rendszerben szereplő NEPTUN-KÓDOT és a NEVET kell feltüntetni, formátuma: NK-Neptun-kód, hallgató neve.

A közlemény rovat kitöltése nélkül nem azonosítható be, hogy kihez kell rendelni a beérkező pénzt. A közlemény rovat pontos kitöltése esetén a banki átutalás feldolgozása 1-2 munkanapot vesz igénybe. Az összeg a hallgató egyéni Neptun-os „pénztárcájába” kerül, ahonnan a Neptun-ban kiírt befizetési tétel/eke/t egyszerűen lehet kiegyenlíteni (vagy a DE Hallgatói térítési és juttatási szabályzata 26. §. (11) bekezdése szerint az egyetemmel szemben fennálló határidőre nem teljesített fizetési kötelezettségei a gyűjtőszámla egyenlegéből automatikusan teljesítésre kerülnek /amennyiben a szükséges összeg részben vagy egészben rendelkezésre áll/).

Az azonnali utalás a tárgynapi beérkező tételekről továbbra is a következő munkanapon áll rendelkezésre a számlakivonat, ezért a Neptun rendszerben is csak a tárgynapot követő munkanapon kerül jóváírásra a gyűjtőszámlára beérkező utalás az alábbiak szerint:

·          hétfőtől csütörtökig 0:00-24:00 óra között beérkező tranzakciók a következő munkanapon,

·          péntektől vasárnapig 0:00-24:00 óra között  beérkező tranzakciók hétfőn, vagy amennyiben az munkaszüneti nap, az azt követő első munkanapon jelennek meg a Neptunban.

A gyűjtőszámlás egyenlegen történő automatikus jóváíráshoz továbbra is szükséges az utalás közlemény rovatának pontos kitöltése: NK-neptunkód név   (pl. NK-AB1234 Kis Pál). Ennek hiányában ügyintézői beavatkozás szükséges, ami a fentieknél jóval hosszabb időt vehet igénybe.

A Neptun rendszerben a gyűjtőszámláról a hallgatói bankszámlák javára indított visszautalások teljesítésében nincs változás: https://hak.unideb.hu/gyik/121-gyujtoszamlarol-visszautalas

Önköltségi díj egyéni befizetése:

Ha magánszemélyként (a gyűjtőszámlájára utalt összegéből) fizeti be az önköltségi (vagy egyéb) díjat akkor a Neptun-rendszeren keresztül (https://neptun.unideb.hu/) a Pénzügyek/Befizetések menüpont alatt a tétel kiválasztásával a Befizet gombra kattintva teheti meg. Sikeres befizetés esetén - a képernyőn felugró ablakban - megerősítő üzenetet kap a befizetésről.

 

Céges számla igénylése:

Amennyiben az önköltségi / térítési díjat teljesen vagy részben munkáltatója fizeti, az összeg megosztását illetve a munkáltató részére a számla igénylését a Hallgatói Adminisztrációs Központ (HAK) honlapjáról (https://hak.unideb.hu/) letölthető Nyilatkozat számlázáshoz nyomtatványt kitöltve (https://hszk.unideb.hu/19-befizetesi-ft-informacio/35-nyilatkozat-szamlazashoz) küldje meg  E-mailen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre vagy DE HAK, H-4032 Debrecen, Egyetem tér 1. postacímre, október/március 1-ig . A nyomtatványt félévente kell  kitölteni!

Ennek alapján az Egyetem a munkáltató/cég részére átutalásos számlát küld, amely szerint a számla kézhezvétele után kell átutalni az önköltségi/térítési díjat a számlán feltüntetett számlaszámra és határidőre. (Nem azonos a gyűjtőszámla számával). A számlát a hallgató a Neptun rendszerben megtekintheti (aláírás, pecsét nélkül érvényes).

Ha a hallgató elmulasztja a Nyilatkozat leadását és a munkáltató/cég mégis a gyűjtőszámlára utalja a pénzt majd onnan a hallgató befizeti a Neptun-rendszeren keresztül az önköltségi/térítési díjat (mint magánember), akkor utólag nem adható ki számla a munkáltató/cég nevére.

Amennyiben nem biztosak az utalás menetében a Hallgatói Adminisztrációs Központban további tájékoztatást kérhetnek (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

 

Számla elérhető  – céges és gyűjtőszámlás befizetés esetén:

A Debreceni Egyetem bevezette az elektronikus számlázást. Ez azt jelenti, hogy a Neptunba keletkező tételekről, a tétel kiírás napján elektronikus számla készül, mely letölthető a Neptun-rendszerből a Pénzügyek-> Számlák menüpont alatt. A számla hitelessége a http://e-ellenorzes.hu honlapon ellenőrizhető (html).

 

Észrevétel – e-kérvény

A kiírt önköltségi díjjal kapcsolatos észrevétel (pontatlan összeg, számla igény leadása) a Neptunban Ügyintézés / KérvényekHAK térítési díj észrevétel kérvénynél is tehető. (Ezen kérvénnyel önköltségi díj csökkentés nem kérhető!!)