Diákhitel

Tájékoztató

Emlékeztetőül: a DIÁKHITEL IGÉNYLÉS határideje félévente a szemeszter első hónapjának 15. napja, ezen időpontig a szerződést is alá kell írni. Csak a határidőre megigényelt DIÁKHITEL 1 - 2 érkezik meg március közepéig. Kérjük, gondolja át előzetesen, hogy szüksége van-e a diákhitel igénylésére az önköltségi díj befizetéséhez!

 A későbbi időpontokban megigényelt DIÁKHITEL 2 (kötött felhasználású, egyéni megbízás az önköltség közvetlen kiegyenlítésére) összege az önköltségi díj befizetési határideje után érkezik az egyetemre, ezért nem biztosítható a vonatkozó szabályzat szerinti következmények elkerülése (Lásd: DE Hallgatói és Térítési Szabályzata, https://unideb.hu/hu/szabalyzatok). Diákhitel 1 (szabad felhasználású, max.70 eFt/hó) igénylése folyamatos, egész félévben lehetséges.

Amennyiben már rendelkezik diákhitel szerződéssel, szükséges ellenőriznie (https://www.diakhiteldirekt.hu/), hogy nincs-e korábbról törlesztési hátraléka, vagy a megigényelt hitel összeg fedezi-e az önköltségi díját, esetleg nem merítette-e ki az igénybe vehető keretet (11 féléven keresztül lehet igénybe venni). Ha a folyósítást az adott félévben szüneteltetni kívánja, ugyanitt jelezheti.

Ha még nem rendelkezik szerződéssel, de igényelni szeretne, az alábbiak szerint lehetséges:

Neptun-rendszer (http://neptun.unideb.hu/ ) à Ügyintézésà Diákhitel igénylésà TE diákhitel igénylésàFelhívjuk figyelmét, hogy Ön most átirányításra kerül egy külső oldalra!” - üzenet után engedélyezni kell az előugró ablakot a jobb felső sarokban. Ezt követően a Diákhitel Direkt oldalon a szerződés kitöltése következik. Ha rendelkezik Ügyfélkapuval a szerződés kitöltése után hitelesítheti a szerződést. Ha nem rendelkezik vele, akkor a DE-HÖK irodában (Db. Egyetem tér 1. Kossuth II-es Kollégium, fsz.2A06) írhatja alá.

Bővebb információk: www.diakhitel.hu

DE HAK